Premies

Isolatiepremies 2024:

Profiteer van de Mijn VerbouwPremie en bespaar op je muurisolatiekosten! Ben je van plan om je muren te isoleren? Dan heb ik goed nieuws voor je! Met de Mijn VerbouwPremie kan je aanzienlijk besparen op de kosten van deze investering. Deze premie is een samenvoeging van de vroegere energiepremies van Fluvius en de Overkoepelende renovatiepremie. Dus waar wacht je nog op? Maak gebruik van deze unieke kans om geld te besparen en je woning te verbeteren!

“Mijn VerbouwPremie”

 

Burgers en ondernemingen kunnen eenvoudig via één digitaal platform een subsidie aanvragen voor energiebesparende projecten, zoals het isoleren/renoveren van gevels. “Mijn VerbouwPremie” is van toepassing op zowel woningen, appartementen als alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest..

Afhankelijk van de specifieke doelgroep kan iedereen financiële ondersteuning aanvragen voor isolatieprojecten. Bereken hier jouw persoonlijke premie.

Voor Vlamingen met een hoog inkomen bedraagt de minimale subsidie voor gevelisolatie al 30 EUR/m2. De maximale subsidie kan zelfs oplopen tot 50% van de totale investering.

De Vlaamse Regering besliste om de tijdelijk hogere Mijn VerbouwPremie in de middelste (35%) en laagste (50%) inkomenscategorie te verlengen voor aanvragen tot eind 2024, in plaats van voor aanvragen tot eind 2023. Bij aanvraag vanaf 2025 zakt dit terug naar respectievelijk 25% en 35%.

  • Gevelisolatie/Gevelrenovatie met R-waarde van 3,0 m²K/W – Maximum premie 50%  v. totaalfactuur(max 6.000, – EUR)
  • Asbestverwijdering Een premie van 8 EUR/ m² met een maximum van 50% van het factuurbedrag.
  • EPC labelpremie van label E/F naar label C of hoger . De premie is afhankelijk van stijging in energie – efficiëntie die jouw woning ondergaat.

EPC-labelpremie

De totale Rd-waarde (warmteweerstand) van het zojuist geïnstalleerde materiaal moet gelijk zijn aan of hoger dan 3,0 m2K/W. Het nieuwe isolatiemateriaal kan uit meerdere lagen bestaan, maar de Rd-waarde van een bestaande isolatielaag mag niet worden meegerekend om de minimale waarde van 3,0 m2K/W te bereiken. 

Je vraagt je EPC label premie bij Fluvius best online aan. Die aanvraag bestaat uit 2 stappen:

STAP 1 = activatie van de EPC labelpremie (voor de renovatie): je start je aanvraag door je EPC labelpremie te activeren op de site van Fluvius. Je geeft de gegevens van het EPC van je woning in en duidt het EPC-label aan. Daarna heb je 5 jaar de tijd om je woning te renoveren.

STAP 2: uitbetaling van de EPC labelpremie (na de renovatie): is je woning gerenoveerd en heb je een nieuw EPC laten opmaken? Dan kan je overgaan tot de uitbetaling van je labelpremie. Je geeft op de site van Fluvius de gegevens van het EPC van na de renovatie in en duidt het nieuwe EPC-label aan.