Gevelreiniging

Gevelreiniging

Niets zo jammer als de trieste aanblik van wat ooit een frisse gevel was. Laat uw huis weer stralen door een propere gevel. Het team van Care2Cover verjongt gevels in heel West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen met verschillende reinigingstechnieken.

Reiniging van verschillende ondergronden

De keuze van de gevelreiniging hangt af van de mate van vervuiling. Care2Cover analyseert uw gevel en de vervuiling en kiest dan samen met u voor de beste behandeling. We reinigen verschillende steensoorten (baksteen, zandsteen, hardsteen, …), hout en metalen met de best gepaste techniek. Ook met verschillende gevelbekledingen kunnen we aan de slag. Denk aan crepi, mortex, kalei, verf, enzoverder.

Waarom de gevel reinigen?

  • Nette uitstraling van uw huis.
  • Verwijder mos, roet, grauwsluier en algen.
  • Spoor verborgen gebreken op.
  • Herstel de vochtwerende werking van muren.
  • Verhoog de waarde van uw huis.

Proper én beschermd

Gevels krijgen veel te verduren. Onder andere mos, roet, kalk en algen zeten zich graag vast op uw gevel. Na een langere periode ziet die gevel er niet meer uit. Gevelreiniging zorgt ervoor dat uw gevel er weer als nieuw uitziet en het karakter van uw woning komt weer tot zijn recht.

Hoewel het uitzicht zeker belangrijk is, heeft gevelreiniging veel meer dan enkel een esthetische functie. Een gevel die grondig is aangetast, verliest zijn vochtwerende functie. Het komt er dan op aan om de binnenmuren te beschermen eer ze beschadigd worden.

We beschermen ramen, deuren en gaten op correcte wijze zodat ze niet beschadigd worden tijdens de reiniging.  We voeren herstellingen uit indien nodig en beschermen daarna uw façade met een waterwerende laag.

Meer dan 10 jaar ervaring

Care2Cover beschikt over meer dan 10 jaar ervaring in het reinigen van gevels. Naast gevelreiniging behoort het plaatsen van spuitkurk of crepi en het ontmossen van daken tot onze specialiteiten. Bekijk hieronder alvast enkele van onze uitgevoerde realisaties.

Gevelreiniging

-

Dak ontmossen

-

Spuitkurk

-

Crepi

-

Zandstralen, stoomreiniging, nevelstralen, vochtstralen, chemisch reinigen, …

Elke soort gevel wordt op de meest aangewezen manier aangepakt. Milde vervuiling of gevoelige oppervlaktes zoals crepi kunnen we reinigen met stoomreinigers. Gaat het om hardnekkiger vervuiling, dan schakelen we over op nevelstralen, vochtstralen, zandstralen of chemische reiniging.

Zandstralen

Bij zandstralen worden kleine korrels zand onder hoge druk tegen gevelstenen gespoten. Het is een milieuvriendelijke gevelreiniging en wordt vaak toegepast bij sterke vervuiling.

Vochtstralen

Een gevelreiniging met vochtstralen gebeurt met een combinatie van water met zand, kalk of glasparels. Door de toevoeging van water is reinigen met vochtstralen zachter voor de gevel.

Nevelstralen

Gevoelige gevels (beschermde gebouwen, zachte of poreuze steen) moeten voorzichtig behandeld worden. Nevelstralen gebruikt indirecte stralen die nauwkeurig ingesteld worden naargelang ondergrond. Er worden verschillende korrelvormen gebruikt en de spuitopening kan nauwkeurig aangepast worden. Ideaal bij renovatie.

Stoomreinigen van de gevel

Stoomreiniging maakt gebruik van de temperatuur van het gebruikte water. Aan water tussen de 100° en 150° Celsius worden verder geen korrels of andere stoffen toegevoegd. Daardoor is het een zachte en goedkopere gevelreiniging. Sterk vervuilde gevels kunnen wel iets minder goed met stoom worden gereinigd.

Chemisch reinigen

Chemische reiniging kan overweg met de meest hardnekkige vervuiling. De gebruikte biologische of chemische middelen worden gekozen in functie van de ondergrond om schade te vermijden. Chemisch reinigen is een effectieve en betaalbare techniek om snel grote oppervlakten weer stralend te krijgen.

Hoeveel kost gevelreiniging?

Een exacte kostprijs van een gevelreiniging kunnen we maar geven na een bezoek ter plaatse. Want naast de oppervlakte van de gevel en de graad van vervuiling, zijn er nog een hoop andere factoren die een bepalende rol spelen.

Is de woning goed bereikbaar? Zijn er erg hoge muren of vreemde hoeken? Kan er een vrachtwagen met materiaal en hulpmiddelen op straat staan? Moeten er voegen hersteld worden of beschadigde steven worden aangepakt?

Wilt u een idee hebben van de kostprijs voor de reiniging van uw gevel? Contacteer Care2Cover voor een vrijblijvende offerte. We komen ter plaatse een inschatting maken en geven u een daarna een duidelijke offerte voor de aangewezen reiniging. Ons reinigingsteam werkt met nieuw en gespecialiseerd materiaal zodat alles veilig, snel en degelijk verloopt.