Crepi

Crepi & Gladpleister

Een frisse en geïsoleerde gevel

Crepi wordt vaak gebruikt bij renovatie en isolatie van bestaande muren. Op de muur worden isolatieplaten aangebracht van de gewenste dikte. Daarop komt een wapeningslaag en uiteindelijk een laag sierpleister. Zo worden oude gebouwen niet alleen perfect geïsoleerd, ze krijgen ook een nieuwe strakke afwerking!

Waarom crepi?

 • Renovatie en isolatie van bestaande muren
 • Decoratieve afwerking van gevels
 • Bescherming tegen vocht
 • Goed te onderhouden en reinigen
 • Ruime keuze in uitzicht (korrelgrootte) en kleur
 • Ook geschikt voor gevels met niet-standaard oppervlaktes

Wat is crepi?

Crepi of sierpleister is een populaire decoratieve afwerking voor gevels en muren. Het is een mengeling op basis van cement met veel voordelen en brede toepassingsmogelijkheden. Door die veelzijdigheid is crepi geschikt voor uiteenlopende bouwstijlen. Een bekend gezicht is een crepi gevel met grotere korrel bij een meer landelijke stijl. Maar omdat crepi ook met kleine korrel glad kan worden aangebracht is het uiterst geschikt voor moderne gebouwen en nieuwbouw met grote, strakke vlakken. Omdat je crepi in elke kleur kan maken, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Soorten crepi

De keuze van de kleur en de korreldikte van crepi geven uw gevel een uniek uitzicht. U kan crepi zowel binnen als buiten toepassen. Vroeger konden gevels alleen met minerale crepi worden afgewerkt omdat er toen nog geen kunstharsen bestonden. Intussen zijn vooral de siliconen gebonden pleisters populair, omdat ze sneller aangebracht kunnen worden en elastische eigenschappen hebben. Voor buitengevels wordt meestal een onderscheid gemaakt tussen deze types:

 • Silicoonhars sierpleister: blijft onder de meeste omstandigheden het langste proper. Door de elasticiteit ook ideaal voor gevels met (micro-)scheurtjes. Door toevoeging van kunsthars is het goed bestand tegen beschadigingen van buitenaf (stoten, krassen, …)
 • Minerale sierpleister: voor een optimale dampdoorlatendheid en oneffen ondergronden. Minerale crepi bestaat volledig uit natuurlijke materialen (zand, kalk en cement). Hierdoor kan de gevel zeer goed blijven ademen terwijl hij toch goed beschermd wordt.
 • Silicaatpleister: budgetvriendelijke keuze voor wie een pleister wil die lang proper blijft.
 • Gladpleister: voor een erg gladde en fijne afwerking van alle mogelijke ondergronden.

Plaatsen van crepi

Crepi kan op verschillende manieren worden aangebracht op uw gevel:

 • Pleisteren met troffel: voor een gladde afwerking
 • Sierpleisterwerk: afwerking met diverse mooie motieven in de gewenste stijl
 • Schuren: cirkelvormige motieven met een licht korrelige structuur
 • Spuiten: goedkoopste manier, met een licht ruwer effect

Als expert in gevelrenovatie met de juiste machines zorgt Care2Cover voor een perfect eindresultaat. Ook voor gebouwen met minder voor de hand liggende oppervlaktes en vormen is crepi een ideale gevelbekleding.

Crepi in verschillende kleuren

Crepi wordt in de kern gekleurd en u heeft de keuze uit meer dan 800 verschillende RAL-kleuren. Kiest u voor een lichtere kleur, denk dan ook aan bescherming tegen vlekken door aflopend regenwater. Met enkele eenvoudige maatregels zoals druiplijsten en opstanden zijn die eenvoudig te voorkomen. Bij donkere kleuren moet u dan weer rekening houden met de eventuele combinatie met gebruikte isolatiematerialen. Door de sterkere opwarming van donkerder kleuren kunnen temperatuurverschillen ontstaan die niet ideaal zijn voor de gevelpleister. We helpen u graag verder met onze jarenlange ervaring in gevelrenovatie om de ideale keuzes te maken.

Reinigen van crepi gevels

Crepi sierpleister kan goed gereinigd worden. U houdt wel best rekening met de soort crepi en afwerking. Een te enthousiast gebruik van een hogedrukspuit op een minerale crepi kan ervoor zorgen dat het pleisterwerk los komt. Bij een siliconen pleister speelt dat minder mee. Vraag ons gerust naar raad voor onderhoud. Al professionele gevelreinigers kunnen we uw gevel natuurlijk ook steeds komen reinigen met onze geavanceerde apparatuur.

Prijzen voor laten plaatsen van crepi

De prijs van gevelbepleistering met crepi is afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen de situatie ter plaatse: hoe groter het project hoe goedkoper de prijs per vierkante meter. Zijn er veel schuine zijden of moeilijke hoeken? Dan zal de prijs iets hoger worden. Ook de soort gebruikte isolatie, de soort crepi die je kiest en de afwerking spelen een belangrijke rol. Neem gerust contact met ons op om uw project te bespreken. Zo krijgt u meteen een goed idee van de kostprijs voor crepi.

Geïnteresseerd hoe we uw bouwproject of woning afwerken met crepi gevelbepleistering?
Contacteer Care2Cover voor een vrijblijvende offerte. We komen ter plaatse kijken en opmeten en geven u een duidelijke offerte.