Spuitkurk

Spuitkurk

Een isolerende en geluidswerende laag op uw gevel. Decoratief en milieuvriendelijk.

Lelijke gevel wegwerken?

Klinkt dit bekend: wat ooit een frisse, mooie gevel was, is na verloop van tijd een verweerde en vuile muur geworden. Vocht komt binnen via scheurtjes in de muur en van het uitstraling wordt u ook niet meteen gelukkig. Schilderen kan een frisse look geven maar geeft weinig meerwaarde aan de muur. Met spuitkurk zorg je voor een prachtig uitzicht én zorg je meteen voor isolatie en bescherming. Spuitkurk kan toegepast worden in een kleur naar wens en in verschillende korrelgroottes.

Waarom spuitkurk?

  • Isoleert thermisch en akoestisch
  • Vermindert koudebruggen
  • Beschermt gevel tegen vocht maar blijft dampopen
  • Minder condensvorming
  • Verlaagt de kans op scheuren en barsten
  • Kan op verschillende ondergronden (beton, baksteen, hout, kunststof,…)
  • Milieuvriendelijk product
  • Verschillende kleuren en korrelgroottes mogelijk

Isolatie met spuitkurk

Wie al eens met blote voeten op kurk heeft gewandeld kon het al ervaren. Een laag kurk heeft prima isolerende eigenschappen (warmtegeleidingscoëfficiënt: 0,05W/mK). Spuitkurk isoleert vooral door de bufferende capaciteit. Gespoten kurk slaat goed warmte op waardoor er veel minder  temperatuurschommelingen in de woning zullen zijn. In de winter blijft het langer warm en in de zomer beter koel.

De isolatiewaarde van spuitkurk hangt af van de dikte van de laag kurk. Meestal wordt kurk in  (verschillende lagen van) 3 millimeter op de gevel gespoten. Spuitkurk is erg kras- en slijtvast, uv-bestendig en ook bestand tegen muurzouten.

Spuitkurk kleurenkaart

Hier stellen we je voor aan het brede kleurenpalet van spuitkurk. Zo heb je de keuze uit tientallen kleuren die passen bij jouw gevel.

Gevelisolatie met Spuitkurk

Care2Cover biedt een feilloze totaalbehandeling voor je gevel.

Dankzij gevelisolatie met Spuitkurk bescherm je de onderliggende constructie tegen vocht en vriesweer. Van plan de gevel van je woning te isoleren? Goed nieuws! Je hebt nog steeds recht op een premie voor gevelisolatie! Bespaar op je energierekening en laat je woning er weer strak en modern uitzien. We bezorgen ook u alle vereiste documenten om een succesvolle aanvraag voor uw premie in te dienen.

Je kan ons bereiken op het nummer 051 81 06 64.

 

Meer dan 25 jaar ervaring

Care2Cover beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in gevelreiniging en gevelrenovatie. Naast het plaatsen van spuitkurk behoort het ontmossen van daken of het plaatsen van crepi en  algemene gevelreiniging tot onze specialiteiten. Bekijk hieronder alvast enkele van onze uitgevoerde realisaties.

Spuitkurk

-

Crepi

-

Gevel kaleien

-

Gevelreiniging

-

Dak ontmossen

-

Waterdichte ademende buitenmuren

Muren die behandeld zijn met spuitkurk, zijn waterdicht maar blijven wel “dampopen”. De gevel kan dus blijven ademen. Omdat kurk wordt gespoten en niet in platen tegen de muur wordt geplaatst krijgt de wand een naadloze isolatielaag. Dit zorgt voor een sterke waterdichtheid en vermijdt ook koudebruggen en de problemen met condens die daarmee gepaard gaan.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat kurk niet alleen buiten wordt toegepast, maar ook voor het waterdicht maken en isoleren van gevoelige binnenmuren, zolders en kelders. Door de elasticiteit van kurk blijft de gevel ook beter beschermd tegen scheurtjes en barsten.

Milieuvriendelijk en snel

Spuitkurk geeft uw woning een prachtige uitstraling. Het ziet er niet alleen natuurlijk uit, kurk is een organisch en milieuvriendelijk materiaal, waar geen bomen voor gekapt moeten worden. Voor een muur met spuitkurk is geen speciaal onderhoud vereist. Komt er toch wat vuil op de gevel terecht, dan kan dat makkelijk verwijderd worden met een tuinslang. Hardnekkiger vuil verwijder je met een neutraal reinigingsmiddel. Care2Cover kan kurk vrij snel aanbrengen. Op 2 tot 3 dagen kunnen we uw geven reinigen, voorbereiden en een laag spuitkurk geven.

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk wordt gemaakt op basis van gemalen kurk die vermengd wordt met acrylhars op waterbasis. Daardoor kan je spuitkurk in verschillende kleuren en korrelgroottes toepassen.

Hoeveel kost spuitkurk?

Hoeveel de kosten van het bekleden van de gevel met spuitkurk precies zullen bedragen, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal lagen dat wordt aangebracht, de totale oppervlakte van de gevel en de bereikbaarheid.

Benieuwd mooi hoe uw muren weer stralen na een laagje kurk? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. We komen ter plaatse kijken en op basis van uw situatie geven we u een duidelijke offerte voor een behandeling met spuitkurk. Ons team goed opgeleide stielmannen werkt met modern en aangepast materiaal zodat alles snel en degelijk verloopt.